Bewerkte Wiet Herkennen?

#1
De gevolgen van de illegale drugshandel zijn meer dan eens besproken. Het verbod op drugs kent een hoop negatieve gevolgen waaronder stigmatisering, invloeden op de gezondheid, criminalisering, misbruik en geweld. Met deze korte serie wil Sensi Seeds lezers informeren over vervuilde cannabis en uitleggen waar je op moet letten.

Maar in de eerste plaats: waarom is cannabis vervuild? Helaas gaat dat niet per ongeluk. Cannabis wordt bewust vervuild om het gewicht te verhogen en zodoende meer opbrengsten te genereren. Een verontrustende diversiteit aan versnijdingsmiddelen (de zogenaamde ‘verzwaarders’) wordt steeds vaker aangetroffen op de zwarte markt. De cannabisgebruiker wordt hierdoor ongewild geconfronteerd met gevolgen die extreem gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid.


TIPS
Er zijn behoorlijk wat middelen die het gewicht van cannabis kunnen beïnvloeden. Verpulverde bladeren van de plant, kruiden en specerijen, vetten en oliën, schoensmeer, zand, wax, suiker, haarlak, Brix, pesticiden, kunstmest, lood, schimmels, glas en talkpoeder zijn slechts enkele voorbeelden. De vindingrijkheid en de verscheidenheid lijkt onuitputtelijk, en zijn niet zelden onverantwoordelijk en meedogenloos.

Educatie en inzicht krijgen in het kweekproces – beide doelen van Sensi Seeds – zijn cruciaal bij het beschermen van consumenten in dit verband. Hieronder staan enkele algemene tips die kunnen helpen om vervuilde cannabis te herkennen en hopelijk dragen ze bij aan een daling van het gebruik ervan. Wees alert als:

de toppen verdacht zwaar zijn,
er tijdens het aansteken kleine vonkjes van de cannabis afkomen zoals bij Shisha kooltjes,
er tijdens het roken kleine vonkjes ontstaan,
een chemische, plastic-achtige geur wordt waargenomen tijdens het roken,
de as hard en zwart is en olieachtig/vettig oogt als het zachtjes uiteen wordt gedrukt,
als de toppen overwegend wit zijn en het lijkt alsof er een kristalachtige, glinsterende substantie overheen zit,
de toppen bijzonder kruimelig en pluizig zijn en gemakkelijk uit elkaar vallen,
de toppen niet uitdrogen als ze onafgesloten worden bewaard,
er residu achterblijft in de verpakking zoals kristalachtige, zandige, poederachtige substanties.
Sensi Seeds wil het gebruik van schadelijke stoffen absoluut niet aanmoedigen, dus daarom moet er vooraf altijd een inspectie plaatsvinden! Suiker, zout en andere kruidige smaakversterkers kunnen gemakkelijk worden herkend door cannabis tegen de tong te houden. Brix kan een branderig gevoel veroorzaken in de mond en op de tong, maar dan is het al te laat. Zand, glas en mineralen kraken tussen de tanden en kunnen ook worden geïdentificeerd door de toppen of het residu uit de verpakking over een CD te wrijven. De harde vervuilende stoffen zullen krasjes veroorzaken op de CD. Het aanschaffen van een kleine zakmicroscoop of loep is aan te raden voor iedereen die vermoedt dat cannabis verzwaard wordt.


ZAND
Als er buiten wordt gekweekt is een lichte vervuiling met zand of aarde nauwelijks te voorkomen. Zeker niet als de plant kleveriger wordt tijdens de bloeifase. Helaas wordt cannabis regelmatig extra verzwaard met zand of kwartsmineralen. Deze materialen blijven vaak in het transportmedium achter, zoals plastic wietzakjes. Bovendien knarst cannabis dat is aangelengd met zand tussen de tanden. Deze methode van cannabisverzwaring kan dus vrij gemakkelijk worden herkend.

Door kwatsmineralen te inhaleren ontstaat het risico op stoflongen die vervolgens de ernstige longziekte pneumoconiose kunnen veroorzaken. Hierdoor ontstaan ontstekingen en littekenweefsels in de longen die op hun beurt leiden tot bronchitis. Stoflongen ontstaan door het inhaleren van fijn stof, kwartskristallen en andere mineralen en worden doorgaans alleen aangetroffen bij mensen die beroepsmatig met deze materialen werken.


SUIKER
Cannabis dat zoeter smaakt dan normaal kan vervuild zijn met suiker. Standaard glucosetesten – verkrijgbaar bij apotheken in de vorm van teststripjes – kunnen snel, eenvoudig en met zekerheid aantonen hoeveel koolhydraten en suikers er in de cannabis zitten. Suiker is een veelgebruikte verzwaarder omdat het goedkoop is, makkelijk te krijgen en eenvoudig toe te passen. De suiker wordt vloeibaar gemaakt in kokend water dat vervolgens, nadat het is afgekoeld, over de plant wordt gesprayd. Het water verdampt en er blijft een kleverige laag achter. Als witte suiker wordt gebruikt, zien de toppen en wat bleekjes uit. Daarom gebruikt men vaak bruine suiker omdat de kleur dan meer overeenkomt met rijpe trichomen. Cannabis met suiker brandt slechter en de as is hard. Gekarameliseerde suiker laat een residu achter op de slijmvliezen en luchtwegen en kan ernstige irritatie veroorzaken. Door de rook kunnen geïnhaleerde carameldruppels op de longen achterblijven hetgeen kankerverwekkend is.

HAARSPRAY
Consumenten blootstellen aan een combinatie van industriële polymeren, alcohol en meer van dat soort stoffen die bovendien enorm brandbaar zijn, is moedwillig letsel veroorzaken; een misdaad. De toppen worden hard en compact en cannabis met haarlak rookt net zo lastig als met Bix en daarom worden deze verzwaarmethoden vaak met elkaar verward. Met haarlak bewerkte Cannabis geeft een penetrante, chemische smaak en een typische parfumgeur. De bestanddelen in haarlak verhogen het risico op kanker aanzienlijk zodra het verbrandt.

Voordat de Sensi Seed Bank (één van de winkels van Sensi Seeds) werd verbouwd, stond er een display uit halverwege de jaren ’90 met daarin toppen die waren bespoten met haarlak om ze te conserveren. Als de vitrinekast met daarin het display werd geopend, was meteen een onnatuurlijke geur waarneembaar die niets met cannabis had te maken.Groet,team wietplaats.net
http://www.wietplaats.net
Vriendelijke Groet,
Sincerely,

Voor al jullie vragen of informatie neem gerust contact op met een van onze moderators of gescreende leden zei helpen u graag verder


https://www.wietplaats.netKlik hier voor Btc Donatie!!! Heel erg dank u wel
Klik hier voor het Youtube kanaal van Wietplaats.net!!! like ons snel
Klik hier voor het Facebook kanaal van Wietplaats.net!!! like ons snel

Re: Bewerkte Wiet Herkennen?

#2
Pfff Die Mooie wietjes Zo Verneuken
met dat bewerken ik snap dat niet
ik heb liever toch wat minder en lekkere smaak goede wietjes
dan het dubbellen waar je ziek van word
Niet Normaal als je dat even leest
wel Handigg

IK HEB OOK WEL GEMERKT DAT SOMS DE ASS NIET HARDWORD
EN TOCH NOG BEWERKT KAN ZIJN
IK DENK DAT HET IN DIT GEVAL OVER EEN MINDER BEWERKT SOORT GAAT
MAAR NOG STEEDS BEWERKTE ROTZOOi :smoking27:

Re: Bewerkte Wiet Herkennen?

#3
Het verzwaarde zullen ze zelf niet roken natuurlijk
gaat ze puur om het geld zijn vooral brood kwekers die verzwaren naar mijn idee
om het maximale winst uit hun oogst te halen en schijt aan de gevolgen voor de rokers
slechte zaak maar helaas

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten

cron