De geschiedenis en cultuur van waterpijpen of glazen waterpijpen

#1
In het Westen staat 'hookah' synoniem voor de algemene shisha die we nu zeggen. Het woord "shisha" wordt hoofdzakelijk gebruikt om de rook te betekenen die een tabaksgeur heeft.
In het Midden-Oosten, Eurazië en Zuid-Azië weten we allemaal dat dit de bakermat is van de moderne waterpijp, de waterpijp zelf wordt "shisha" genoemd en de waterpijptabak wordt "Mu'assal" of "Moassal" of " Tombak "enzovoort. Deze verschillende namen zijn afhankelijk van de verschillende geografische locaties en de diverse culturele geschiedenis van de waterpijp.
De Arabieren hebben de shisha ontwikkeld tot het punt waarop ze op hun hoogtepunt zijn. Voor de Arabieren is de rokende spuit absoluut een aangename ervaring. Hoewel sommige mensen geloven dat de waterpijp door Europeanen en tabak wordt geïntroduceerd in India, omdat Europeanen zien dat Amerikaanse Indianen tabak gebruiken , https://www.glabongs.com/ is dit niet noodzakelijk het geval. Zoals Alexander opmerkte, zoals de gewone pijp, de Turkse lange pijp of de waterpijp, vermelden degenen die moeite hebben om de officiële geschiedenis van tabak te schrijven dat tabak van oorsprong is in de Verenigde Staten en de verspreiding van tabakspatronen.
Waterpijp is ontstaan ​​in Europa. De opvatting is dat Europeanen Aziaten en Afrikanen leren roken, vooral door rookpijpen. India is duidelijk de meest krachtige kandidaat voor de laurier van het uitvinden van de waterpijp, omdat India via Iran de waterpijptunnel naar het Midden-Oosten kan doorkruisen.
In Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan, India, zijn mensen dol op smog. Er is een speciale plaats voor smog, of een rokerij-bar of een lounge. Zodra de zonsondergang voorbij is, zijn deze plaatsen handig voor mensen die van de tijd houden. Van de sociale elite tot het publiek, ongeacht de ouderdom van de jeugd, ze zijn er allemaal in ondergedompeld. Zoals een manager van de ontspanningsruimte zei, bevat de waterpijp minder nicotine, de teer is bijna nul en het heeft minder schade aan het lichaam. Zelfs als je geen sigaretten en sigaren rookt, kun je ook een zak waterpijp meenemen om je moe en opgefrist te houden. Wat meer is, de huidige waterpijp heeft meer dan 20 soorten munt, appel, jasmijn, mango, aardbei, meloen, enz., En verschillende smaken zijn beschikbaar. Er wordt gezegd dat de meest geschikte tijd voor rokerige rook 's avonds is. Leg het werk van de dag neer, met de vrienden van de drie of vijf, moet je een zak waterpijp, een paar kopjes koffie in de nevelafdekking en de geur van de rook leggen en het "gestolen leven voor de helft" waarderen een dag". De kosten van het roken van water is niet veel. Een nest kan alleen van tientallen dollars tot meer dan honderd kosten, dus het kan ongeveer een uur door meerdere mensen worden gebruikt. Het is het equivalent van het pompen van 18 sigaretten, maar het toxine is slechts een paar procent van een sigaret.
Ongeacht de oorsprong van de waterpijp, of de vele namen, zoals we die vandaag kennen, met de komst van tabak, is de waterpijp populair bij het publiek en sinds de 16e eeuw is het een koffieshop in het Midden-Oosten geworden en theehuis. Vaste gebruiksgoederen. Cafés en shisha-zalen zijn de belangrijkste sociale plekken. In de straatcafés van het shisha-restaurant kwamen mensen die in tweeën en drieën shisha rookten op zijn vroegst en sommigen bleven drie of vier uur, tot laat in de nacht. . Toen de eerste lichtstraal van de zon net het café in schoot, hurkten mensen die vroege rook rookten op de slaperige ogen, lui omringd door het vuur, en hadden een verslaving voordat ze naar het werk gingen. Veel mensen hebben hun eigen waterpijpen in de cafés en mensen die op de zaak letten en hierop letten, dragen zilveren sigarettenhouders. Mensen zitten rustig rond, praten met de goden in het noorden en het noorden, terwijl je de waterpijp in één hap voorbijgaat.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 2 gasten

cron